150813:

Nova (Cockmix You And I) har fått 4 valpar med Max (Westridge Sweet'n Spice), följ valparna under aktuell kull.

Tyvärr har Tilda och Maja flyttat till hundhimlen, sov gott

  2014
140107: Året kunde inte börja bättre! Anton (Cockmix Bubble) BIR-valp på MyDog, 5-6 jan 2014 båda dagarna och BIS-4 på måndagen med en jättefin kritik: "Mycket välbalanserad, mycket välformat huvud, bra nosparti, bra hals och rygglinje, kompakt kropp med utmärkt front, bra benstomme och bakställ, rör sig mycket väl, bra pälsanlag."  
   2013
131022: Som nog inte många har kunnat undgå är att våran älskade Pricken fick somna in måndagen den 7 oktober 2013 efter att en stor tumör i hans mage hade upptäckts. SOV GOTT ÄLSKADE PRICKEN, DU KOMMER ALLTID HA EN SPECIELL PLATS I VÅRA HJÄRTAN!

Som tur är har jag sparat en liten hane efter Pricken. Anton har hunnit att bli 4½ månad och den 20 oktober gjorde han debut i utställningsringen på SKK valputställning i Laholm och blev där BIR med HP, sååååå glad och stolt över honom.
 

130716:

Äntligen tog Pricken sitt 2:a CERT så nu är det -bara- ett kvar så blir han champion... hum.
Pricken har haft flera placeringar under året och plockat många reserv-CERT
så i Tvååker när han äntligen tog sitt 2:a CERT blev jag så glad!!!
Bilden som togs på mig då finns på min Facebooksida...
kanske inte den snyggaste bilden på mig men definitivt den gladaste!

Mina tre valpar som såg dagens ljus den 3:e juni växer och börjar bli riktigt stora,
nu gäller det bara att hitta bra hem till dom små liven,
en tik och en hane finns kvar till salu i skrivande stund. 

  2012
120507: Mimmi har fått valpar!
Valborgsmässoafton den 30:e april föddes valparna,
2 hanar och 3 tikar och alla mår toppen.

Pricken (Cockmix Glory Days) har varit på utställning i Sätila
där han på lördagen vann öppenklassen med CK,
och oplacerad i bästa hane tog han reserv-CERT som 5:a!
På söndagen blev han 4:a i öppenklassen.

 
120326: Som vanligt har det hänt en hel del på Cockmix kennel under alla månader som gått sedan jag uppdaterade min hemsida senast. Sommaren 2011 var det en hel del utställningar som jag åkte på, bl.a. var jag i Värmland på SKK's 3 dagars utställning. Jag hade med mig Pricken som alla tre dagarna vann sin klass och fick 2 CK, sedan blev han oplacerad i bästa hane. Vi hyrde ett stort hus som Karin (Backhills kennel) hade fixat, det var Karin och hennes man Joakim, Karins mamma Britt-Marie, Anette Westher och jag som delade hus. Vi bodde jättebra men tiden gick fort i Värmland och vips så var man hemma i vardagen igen.

I början av september åkte delar av vår familj på en välbehövlig semester till Mallorca (det var 20 år sedan vi var utomlands). Under tiden tog vår äldsta dotter och hennes pojkvän Erik hand om alla hundar, hästar, katter och kaniner, så dom hade att göra medan vi badade och solade, SÅ SKÖNT! Men även den veckan tog snabbt slut, men vi kom hem med ny energi.

I oktober bar det iväg igen, denna gången till Västerås och Cockerklubbens Club Show. Stella (Support Don't Give Me Names) och Pricken (Cockmix Glory Days) fick följa med. Stella fick Excellent och sedan oplacerad, men Pricken vann sin klass med CK och blev BIS-R Junior! Dock oplacerad i bästa hane.

Vår äldsta cocker Olivia (Paisley's Queen Ida) insjuknade under hösten och är nu i hundhimlen med mina andra änglahundar. Tack älskade Olivia för alla underbara år vi fick tillsammans, hon lever vidare genom sina barn och barnbarn som finns på kenneln.

Året 2012 började väldigt dramatiskt i min lilla hundvärld. På årets första hundutställning, My Dog i Göteborg, hade jag anmält Pricken. På torsdagen dömde Börje Johansson (kennel Allert's) och då tog Pricken CERT! Jag blev så GLAD så tårarna rann, SÅ LYCKLIG!

På fredagen när jag fortfarande var på My Dog rymde vår collie Clara då grannarna fyrade av lite nyårsraketer, dom måste ha missat något för nyårsafton var för en vecka sedan! Clara blev livrädd och var spårlöst borta i 2 dygn innan vi till slut hittade henne en bra bit hemifrån. STORT TACK till ALLA som var med och letade efter henne, hon var helt oskadd men väldigt hungrig. Mycket värme, mat och kärlek fick hon av en överlycklig familj och i dag är hon precis som vanligt.

Nu ser vi fram emot nya äventyr och hoppas på valpar mellan Mimmi (Cockmix Capablanca) och Ecco (Ch Perchwater Like A Perfect Dream) i början av maj. Påsken står för dörren så jag vill önska ALLA en GLAD PÅSK!

   

2011

110609: Har ett tråkigt besked... Lucas fick jag ta bort den 31:e maj pga. av sjukdom... Min lille kämpe, älskar dig så, hoppas nu att du kan springa i din hundhimmel utan att ha ont. Det är så tomt utan dig!

Har röntgat Prickens höfter och de var A! Har varit ute på en hel del utställningar med Pricken, senast var vi i Vänersborg där han vann juniorklassen och blev sedan 3:a bästa hane med reserv-CERT! Domare: Rui Oliviera. Nya bilder finns på hans sida. Nu ser jag fram emot en härlig sommar med familjen och alla djuren och önskar alla vänner detsamma, vi kanske ses runt om i utställningsringarna. TREVLIG SOMMAR!

 
110311: Tiden står INTE stilla hos Fam. Franzén fast hemsidan inte uppdateras så ofta, men det blir nu svårt att försöka komma ihåg vad som hänt dom senaste månader... Som vanligt har det blivit en hel del hundutställningar där främst Pricken och Stella har fått följa med. Pricken har tagit flera BIR-valprosetter under hösten och på My Dog i januari 2011 vann han sin klass och fick sitt första CK! Han blev sedan placerad som 6.e bästa hane, en placering som inte ens finns men domaren tyckte så mycket om honom så han fick hänga med på ett hörn.
Förra helgen var jag nere i Hässleholm på SKK valputställning där Pricken tog med sig BIM-rosetten hem, jättekul! Jag ser nu fram emot vårens och sommarens alla roliga aktiviteter med bl a mina hundar, familj och inte minns alla underbara hundkompisar.
 
 

2010

100514: Så var det dags att försöka att sammanfatta vad som har hänt den senaste tiden, störst fokus har ju legat på valparna här hemma och naturligtvis lilla Stellas framfart i ringarna. Söndagen den 2:a maj var vi nere i Tjolöholm på Pudelklubbens inoff. utställning där Stella blev BIR-valp och slutade som BIS-2! En vecka senare packade vi (Pia G, hennes dotter Amanda, jag, 2 collie, 1 cavalier och 1 cocker) in oss i bilen för att ställa kosan mot Larv och SKK hundutställning. Stella visade även här framtassarna och blev först BIR-valp och slutade sedan som BIS-4! Hon mötte 35 valpar så glädjen var enorm den dagen, jag var sååååå glad! Vill även tacka för allt stöd och hejarop från många runt ringen, TACK.

Valparna har alla flyttat hemifrån utom lilla Pricken som får stanna hos oss ett tag så jag får se hur han utvecklas, vill önska alla lycka till med sina valpar!

 
100405: Lördagen den 27:e mars var jag på SSRK-utställning i Bohus med Stella. Glädjen var enorm när vi den dagen gick hem med BIR och sedan BIS-valp rosetten! Stellas första utställning kunde inte bli bättre, än en gång TACK Kattis för att jag fick köpa denna underbara hund av dig!  
100316: Maja har fått valpar, det blev bara 1 black & tan hane som föddes den 9:e mars. Tyvärr har vi även förlorat en liten tik i Mimmis kull, så nu har hon 3 tikar och 3 hanar kvar. Alla mår jättebra och växer för varje dag.  
100301: Mimmi har fått valpar!
100128: Här har det inte varit en lugn månad vad det gäller mina hundar, allt annat är ju aldrig lugnt här som alla vet som känner oss; konståkningstävlingar och hästhoppningstävlingar nästan varje helg, jättekul men just nu lägger vi familjelivet åt sidan och fokuserar på hundlivet. Mellan jul och nyår flyttade Vicki till sin nya familj i Göttorp. Hon har fått en jättehärlig familj som kommer att jobba mycket med henne både i lydnad och spår, det passar henne jättebra så allt känns toppen. Vill önska familjen Johansson ett stort lycka till!
 
Så till det tråkiga, våran älskade collie Fanny finns inte hos oss längre... Den 4:e januari fick hon tas bort då hon inte ätit på flera dagar, kroppen orkade inte längre... Hon hann fylla 12 år. Tomrummet är enormt och mina tårar tog slut den dagen för lång tid framöver, det är verkligen nackdelen med att ha hund, deras liv är alldeles för kort! Men nu får man försöka att minnas alla underbara stunder man haft med henne under alla år. Vila i frid lilla gumman, vi saknar dig! 
 
Nu till något mycket roligare! Jag går i väntans tider, nja inte jag kanske men två av mina tikar. Mimmi (Cockmix Capablanca är parad med Toby (Ch Backhills New Design) och beräknad valpning är den 4:e mars och så är Maja (Cockmix My Colouring Book) parad med Victor (Line Sam Buy Me Stars) och väntar valpar den 12:e mars. Hoppas nu att det tagit sig så vi får ett gäng goa glada valpar till våren, jag håller tummarna!
 
Stella utvecklas hela tiden. Hon är en glad och framåt liten tjej som just nu har knäck i öronen, hon kommer när det passar henne men hon charmar alla! Jag är jätteglad över henne, hon har verkligen hjälpt mig igenom sorgen med Fanny. 
  Har ju också hunnit med att vara på My Dog i början av januari, bland cockrarna så ställde jag bara Lucas och han fick en slät 1:a men om man läser hans kritik kan man nästan tro att han vunnit hela tävlingen, så man får väl vara nöjd... suck... Ställde även ut min collie Clara och om det vill jag knappast prata om, en del domare borde kanske fundera på något annat att göra i stället? Bland alla tikarna var det bara 2 som fick 1:or resten 2:or eller 3:or och vi gick hem med en 3:a... min första i hela mitt liv, skönt att veta att samma hund blivit BIR-valp, så oj vad har hänt??? Nåväl, nu är det dags att ta på sig dom tjockaste kläderna och ge sig ut i snöstormen med ett gäng hundar. Vi ses!  
 

2009

091211: Tänkte att det var dags att uppdatera min hemsida efter mångas vädjan om detta, när man bara ligger i soffan och äter praliner så finns det ju inte så mycket att skriva om ;-) Okej, det har väl hänt en hel del här. Vill börja med att gratulera familjen Hjälte som i höstas lyckades att få den första Cockmixhunden (Cockmix Vem Kunde Ana) till viltspårschampion!!! Stort TACK för detta och en extra kram till duktiga Stina!
 
Under hösten har Caisa (Cockmix The Winner Takes It All) flyttat till sin nya familj i Norge, lycka till med henne! Jag har också varit på en del utställningar med blandat resultat. Ställde bl.a. ut Mimmi i Åstorp för Börje Johansson och fick då följande kritik på henne: Kompakt tik. Feminint huvud. Milt vänligt uttryck. Bra hals. Tillräcklig skuldra. Bra front. Fina framben. Stark rygg. Brett bakställ. Djup bröstkorg. Tillräckliga vinklar bak. Vacker päls. Rör sig mycket bra och effektivt fram, bra från sidan men får ej det rätta påskjutet i sitt baksteg. Bra temperament. Välvisad. Victor har optigentestats och han fick normal/clear, skönt! Även han har varit på utställning nere i Sofiero och blev då 3:a i sin klass. Ett par nya bilder finns på hans sida. Förra veckan var jag och Pia Gäfvert nere i Varberg för att träna med våra collies att valla får, jättekul! Hundarna var helt slut när vi åkte hem.
 
Sist och just nu minst - lilla Stella har flyttat hem till oss, en cockertik som jag köpt ifrån kennel Support. TACK Kattis för denna ljuvlig cockerflicka. Nu vill jag passa på att önska alla en riktigt GOD JUL och ett härligt 2010, vi ses!
 
090503: Även i dag har en hel dag gått i hundens tecken. Jag och Johanna packade in oss i bilden för att åka till Orust och gå ett öppet viltspår. Väl framme började jag och Vicki jakten mot klövern, men denna dagen var inte Vickis dag då hon tappade bort sig vid en återgång och jag bad att till slut få bryta. Vi satte henne på spåret igen och då gick hon som en klocka rakt till klövern, hon var lika glad för det men matte har varit gladare. För Johanna och hunden Karlsson gick det bättre och hon fick sin första 1:a. Grattis, ni var jätteduktiga! Tack Johanna för en trevlig dag med lite snurr på hemvägen när jag som vanligt körde lite fel.  
090502: I dag har jag och Amanda (min dotter) varit på hundutställning på Tjolöholm. Jag ställde ut Mimmi och Amanda ställde ut vår collievalp Clara. Det var runt 400 hundra hundar anmälda, vädret var på bra humör fast vindarna var kyliga. Jag och Amanda var inne i var sin ring nästan samtidigt, synd men det kan man inte styra över. Amanda och Clara var jätteduktiga, men lite läskigt tyckte Clara att det var att springa runt i ringen, dom blev 2:a med HP. Claras kritik: Mycket söt tikvalp med ett underbart huvud och uttryck. Vackra mandelformade ögon, bra käkparti. Välutvecklad för åldern. Öronen har hittat sin plats. Rör sig fint fram och tillbaka. Hon är inte på utställningshumör vilket säkert kan bli bättre med träning. Välvisad, välvårdad vacker päls.
 
I cockerringen var det 15 cockrar anmälda. Mimmi var pigg och glad och knep BIR-rosetten! När det sedan var dags för gruppfinalerna så vann hon även gruppen! Och till slut fick hon en BIS-4 rosett med sig hem! Jättekul!!! Vill tacka alla som stannade kvar denna långa dagen och hejade fram oss till den fina placeringen, TACK! Mimmis kritik: 13 mån tik med vackert, välutfyllt huvud. Fina mörka ögon. Bra bett. Välansatta öron. Bra skuldra och överarm. Välutvecklad bröstkorg för åldern. Välansatt svans. Välvinklat bakställ. Aningen fransysk fram. Rör sig parallellt fram och bak och trevligt från sidan. Trevligt temperament. 
 
090304: Nu i helgen var jag och Mimmi iväg på två inoff. utställningar, på lördagen var vi i Sätila och fick då med oss en BIM-rosett hem! På söndagen var vi i Varberg och tog då med oss en BIR-rosett och sedan också en BIG-1 rosett! Fick väldigt fin kritik båda dagarna. Lördagens kritik: Ljuvlig 10 mån. tik, vackert huvud, underbart uttryck. Bra hals, stark rygg, bra kors med välburen svans. Välanpassad benstomme, bra vinklar fram och bak. Rör sig glatt och vägvinnande. Välvisad. Domare: Inger Karlsson. Söndagens kritik: Väl könspräglad tik med vackert huvud och uttryck, välkroppad och välgående tik, som jag tror har framtiden för sig. Trevligt temperament. Domare: Berit Uhlén-Svensson.  
090211: Vicki klarade sitt anlagstest för viltspår 2009-02-08, kul!
090120: Det var ett tag sedan jag uppdaterade min hemsida så jag skall börja med att backa tillbaka tiden till den 30:e nov. och gratulera Stina. Hon blev då BIR-valp och sedan BIG-2 på Åbys inoff. utställning. Grattis! Under julen kom det en ny liten hund hem till oss - Clara, en collievalp. Välkommen till oss Clara! Sedan var det då dags för My Dog Show i Göteborg den 5-6 jan-09. Den 5:e ställde jag ut Lucas som fick en slät 1:a, Vicki blev Reserv i sin klass och så hjälpte jag till att ställa ut Stina och hon blev 4:a. Den 6:e ställde jag bara ut Vicki och hon kom 2:a i sin klass med CK och blev sedan oplacerad i bästa tik. På hemmaplan håller jag på en hel del med spår och försöker att träna så mycket jag hinner, ibland går det jättebra och ibland går det mindre bra men hundarna älskar det. Vill passa på att gratulera Stina som precis klarat anlagstestet i viltspår, Jätteduktigt!  
 

2008

081119: Presentation av Caisa! Vi har några bilder ifrån valpträffen vi hade hos mig den 4 oktober 2008, se bilder nr9.
081116: I dag har jag och Mimmi varit på Pudelkubbens inoff. utställning i Ale-Jennylunds ridhus. Efter en kall och lång dag kom vi slutligen hem med en BIS-2 rosett! En mycket trött och glad matte åkte hem med sin glada och fortfarande pigga lilla valp, det blev extra godis och många pussar till Mimmi som skötte sig alldeles strålande denna dag. Ett STORT TACK för alla gratulationerna vi fick, det värmer enormt mycket. KRAM på er alla.  
081026: På Hallands inofficiella utställning, klass 6-9 mån, blev Mimmi BIM! 
080920: Vi har haft en underbar dag på Kolmården och årets Club Show. Lilla Mimmi blev 3:a med HP i en stor klass med 16 valpar. Hon var jätteduktig! Även Lucas fick med sig en rosett hem då han blev reserv i sin klass, också han med HP. Båda hundarna fick jättefin kritik.

I veckans nummer av tidningen Året Runt är det ett reportage om Mimmis bror Asti på sidan 20, ett hett tips - köp den tidningen!

 
080831:  Lucas vann sin klass med CK på SSRK Gustavsberg och blev 2:a bästa hane!
080622: Nu har alla valparna flyttat till sina nya hem. 
Jag önskar dem alla lycka till!
Mimmi stannar hos oss!

080403: Idag föddes Olivia och Hugos valpar.
080324: Nu har alla valparna flyttat till sina nya hem. 
Jag önskar dem alla lycka till!
Nu är det ca 2 veckor kvar tills Olivia väntas valpa.
080218: Nya kort på valparna.
080202: Olivia är nu parad med Hugo.
080126:  Maja har nu fått sina valpar!
080118: Vi vill hälsa Vicki välkommen till oss!
Vicki är kullsyster till Victor.
080106: Idag blev Victor BIR-valp på My Dog! 
Lucas blev reserv i sin klass.
Det har varit en underbar och trevlig helg, 
tack för alla gratulationen för våra placeringar!
080103: Lucas vann sin klass med CK på My Dog!
Victor 3:a i sin klass.

Copyright © StarwingDesign*~